23.7.22 MARSUTILAT

Meillä on rakennettu marsuille tilat kodinhoitohuoneeseen, varastohyllyistä modailtu asumukset. Toisena on iso aitaus olohuoneessa, jossa asustelee naaraslauma ja poikasia. Toisinaan on myös erillisiä häkkejä naaraille tai uroksille mikäli tarvetta.

Olohuoneen aitaus

Varmaan koskaan ei tule kuitenkaan täysin valmista häkkiratkaisujen osalta. Tällä hetkellä mietin koska olisi aikaa ja intoa purkaa koko kodinhoitohuoneen häkkiviritelmä, ja tehdä sinne joitakin muutoksia. Kuten tälläkin kerralla, käytön ”ongelmat” sai huomata vasta kun oli jo valmista. Esimerkiksi takaseinät levyttäisin ylös saakka, vaikka onkin häkin takana seinämateriaalina laattaa, niin silti jos irrallinen seinä ylettäisi täysin ylös saisi pohjalla olevan muovimaton viritettyä ihan ylös saakka ja olisi ensinnäkin esteettisemmän näköinen että helpompi pitää puhtaana. Projekti kuitenkin odottelee inspiraatiota ja tarvikkeita 🙂 Kuten kennolevyä, ja muovimattoa. 

13.7.22 Ajatuksia marsuharrastuksesta

On tultu pitkälle siitä kun aloitin marsuharrastukseni. Olen saanut hankittua marsuilleni kasvatustoimintaan virallisen kasvattajanimen MINICANDY, saanut monia omia poikueita,  omia kasvatteja. Isoin merkkipaalu omassa kasvatuksessani on MINICANDY TAAVI texel uros, joka oli mukana ensimmäisessä kasvattaja katselmoinnissa, sekä turkinkasvatuksen ”näyttelypituusprojektissa”.

19.6.22 oli kesänäyttely Hattulassa jossa Taavi  Lene Kristensin arvostelemana sai sertin oli, BOB, sekä oli BIS 2. Tuolloin marsulla oli ikää 16kk ja turkki saavuttanut jo huomattavan pituuden. Koska turkinhoito ei ollut Taavi marsun lempipuuhaa ja nyytit olivat jo turhan painavat valtavasta turkista, pääsi Taavi ansaitulle ”eläkkeelle” näyttelytouhuista. Nykyään Taavi elää mukavaa marsunelämää lyhyessä turkissa.